EEN TOPANALIST HEEFT ZOJUIST EEN AANTAL VAN DE GROOTSTE BITCOIN „FUD“ KAPOT GEMAAKT…

Ondanks de groei en adoptie in de afgelopen jaren, wordt Bitcoin nog steeds verre van begrepen en neergekeken door een groot deel van Main Street en Wall Street.

In een oproep in mei, getiteld „Implicaties van het huidige beleid voor inflatie, goud en Bitcoin“, bespraken twee leidinggevenden van Goldman Sachs BTC. Volgens de gelekte dia’s van het cliëntgesprek waren de twee niet optimistisch.

Ze zeiden dat Bitcoin geen cashflow genereert, geen „consistente diversificatievoordelen biedt gezien hun onstabiele correlaties,“ en zich niet indekt tegen inflatie.

Dit gesprek is het laatste voorbeeld van de „FUD“ – de angst, onzekerheid en twijfel – waar deze industrie mee te maken heeft. Toch heeft een topanalist de FUD onlangs in een uitgebreid artikel en de bijbehorende tweetdraad afgebroken.

DE FUD WEERLEGGEN

Cryptoasset-analist bij ARK Invest Yassine Elmandjra bracht een artikel uit met de titel „Debunking Common Bitcoin Evolution Myths for the Institutional Investment Community“. Het doel: het afschrikken van „luie kritiek“ op de toonaangevende cryptocurrency die vaak door grote instellingen en investeerders wordt gebruikt.

„Elf jaar na de oprichting van Bitcoin, STILLEN grote financiële instellingen het af op basis van verouderde argumenten: „Bitcoin is te vluchtig,“ „bitcoin is een zeepbel,“ „bitcoin is voor criminelen,“ „bitcoin is verspillend.“ Hier is waarom ze het verkeerd hebben.“

In het artikel weerlegt de analist ten minste vijf verhalen die velen graag gebruiken voor „FUD“ Bitcoin. Elmandjra deed dat met behulp van gegevens en grafieken.

De verhalen die de ARK Invest-analist noemde zijn onder andere:

  • BTC is te vluchtig.
  • BTC zal zijn waarde verliezen door harde vorken en digitale kopieën.
  • BTC is een zeepbelbelactivum.
  • BTC verspilt energie.
  • BTC is gericht op crimineel gebruik.

WALL STREET ERKENT LANGZAAM AAN BTC

Data toont aan dat inspanningen zoals die van Elmandjra helpen bij de adoptie van Bitcoin en crypto.

Niets toont dit zo goed aan als het recente onderzoek van Fidelity Investments naar de institutionele adoptie van cryptocurrency.

Zoals eerder gemeld door de Bitcoinist heeft de vermogensbeheerder van $2 biljoen ontdekt dat ongeveer 25% van de instellingen met grote namen al lange tijd blootstaan aan Bitcoin. 11% van de respondenten heeft blootstelling aan Ethereum.

Belangrijker nog, het onderzoek onthulde ook dat veel instellingen van plan zijn zich op te warmen voor crypto. Tom Jessop, het hoofd van de cryptoafdeling van Fidelity, zei over de resultaten van het onderzoek:

Deze resultaten bevestigen een trend die we zien in de markt naar meer interesse in en acceptatie van digitale activa als een nieuwe belegbare activaklasse.

Ook Paul Tudor Jones laat de trend zien dat Wall Street zich opwarmt tot Bitcoin. Paul Tudor Jones is een miljardair hedgefondsbeheerder die grotendeels wordt beschouwd als een van ’s werelds beste macro-investeerders.

De belegger zei in een mei-rapport dat hij denkt dat BTC het „snelste paard in de race“ is in een wereld waar fiatgeld wordt gedegradeerd:

Elke dag dat die bitcoin overleeft, gaat het vertrouwen erin omhoog.