Forskning visar att gruvmyntmynt DOGE är mer lönsamt än Bitcoin Cash och andra

Minearbetarna Bitcoin och Ethereum får över 99 procent av alla avgifter som genereras av det bredare krypto-gruv ekosystemet, säger Messi-analysföretaget Messari fredag.

I alla fall; höga avgifter betyder inte positivt för ett blockchain-nätverk. BTC och ETH kan vara lönsamma för gruvarbetare, men dyra för slutanvändare som sannolikt kommer att välja billigare alternativ för transaktioner.

Altcoins inte en pengar pool

Två miljoner dollar varje månad; samla in transaktionsavgifter driver cryptocurrency gruvarbetare runt om i världen, vare sig det är företag som Bitmain eller en entusiast som driver en nod på sin GPU-optimerade bärbara dator.

Men altcoins är inte det som ger vinst till gruvarbetare. Messari-analytikern Ryan Watkins släppte forskning om detta och avslutade avgifter för Bitcoin Trader och Ethereum svarar för över 99 procent av alla gruvintäkter.

Överraskande uppträder Dogecoin , den självutformade meme-valutan som används av Shiba Inu-hundar, bland de bästa givande projekten för gruvarbetare och överskrider kraftverk som Bitcoin SV och till och med Bitcoin Cash.

Dogecoin startades som ett skämt 2013, men tog snabbt över Reddit och 4chan och nådde ett marknadsvärde på 60 miljoner dollar 2014. Men användningen är fortfarande framträdande, om gruvuppgiftsdata är något att gå igenom.

En graf från Messari över cryptocurrency-avgifter, som visas nedan, visar intäkter på mindre än $ 100:

Bra för gruvarbetare, inte för användare

Endast Bitcoin och Ethereum genererar över $ 100 000 för gruvarbetare, med alla kryptokurser som ger gruvarbetare mindre än 500 dollar per dag. Det senare är dock inte nödvändigtvis en negativ punkt.

Mynt som Bitcoin Cash och Zcash är nästan gratis att använda, med avgifter på mindre än ett öre sedan början av 2019. Detta kan göra dem mer attraktiva för „nocoiner“ -användare i både utvecklade och tillväxtekonomier, som troligen inte kommer att betala upp till en dollar för varje transaktion.

Gruvdrift är ett dyrt företag som ofta kräver hundratusentals investeringar i förväg för att inrätta en lönsam, temperaturstyrd gruvgård.

Stigande kryptoavgifter har varit ämnet för många samtal sedan gruvdrift. Kritiker säger att enorma avgiftsbelöningar inte är ett mått på framgång för något blockchain-nätverk, och måste tvärtom förbli låga.

Messaris Watkins skrev om detta:

”Fråga en person så kommer de att säga att höga avgifter är önskvärda eftersom de signalerar en stark efterfrågan på blockutrymme. Fråga en annan person så kommer de att säga att låga avgifter är önskvärda eftersom de ger användare större tillgång till att blockera utrymme. ”

Bitcoinavgifter faller

Samtidigt föll transaktionsavgifterna på Bitcoin under $ 1 förra veckan, som CryptoSlate rapporterade . Metriken sågs senast i januari 2020, och för första gången sedan Bitcoin’s halva-evenemang den 12 maj.

Avgifterna svävde mellan $ 0,70 – $ 0,75 förra veckan, men har sedan spikats till $ 1,50 i skrivande stund. Å andra sidan stöder Ethereums nätverk framför sin efterlängtade ETH 2.0-uppdatering.

2.0 ser Ethereum flytta till en proof-of-stake-algoritm, med data som antyder att över 120 000 plånböcker nu har det lägsta 32 ETH som krävs för att köra en validatornod – förmodligen i väntan på att få belöningar.

Samtidigt når Ethereums GAS-nätverk hela tiden. Som tidigare analyserats av CryptoSlate kan ökande stablecoin- och DeFi-aktivitet tillskrivas ökande GAS-användning. Förra veckan noterade vi att Tether-överföringarna på Ethereum blockchain (USDT utfärdas på fem andra protokoll) ökade avsevärt